Menu

Amela Terzic:Preko krosa do Evropskog prvenstva

Jedna od najboljih nasih atleticarki, Amela Terzic, izjavila je da ce joj predstojeci krosevi RTS-a (Radio Televizija Srbje) mnogo znaciti u pripremama pred Evropsko prvenstvo, koje se odrzava 13. decembra u Francuskoj.

Amela Terzic pripreme za EP 2015

Najuspesnija sportska godina mlade Amele

Dvadesetdvogodisnja atleticarka, ucenica Rifata Zilkica, izjavila je da joj je ova godina bila jedna od najznacajnijih i najuspesnijih sto se tice rezultata u karijeri. Terziceva navodi da ce joj krosevi koje organizuje RTS biti odlicna priprema za Evropsko prvenstvo, i dobra uvertira za predstojece trke i takmicenja. Amela poslednji put trci u uzrastu do 23 godine. Prvi kros RTS odrzace se 9. oktobra u Zajecaru, a ukupno ih je cetiri. Srpska atleticarka branice titulu ukupnog pobednika ove manifestacije.

Terziceva 2016. na Olimpijskim igrama

Svojim ucescem na Svetskom prvenstvu Terziceva je imala dosta toga da pruzi i pokaze. U uzrastu mladjih seniorki ona je svojom trkom na 800 i 1500 metara popravila nacionalni rekord od 1:59,90, odnosno 4:04,77 minuta, a najbolje vreme na takmicenju u Talinu na 1500 metara (4:04,77) jeste istorijski momenat te trke. Terziceva je ostvarila normu za Rio 2016, a licni rekord sa 8:57,20 minuta trkom na 3000 metara. Na Svetskom prvenstvu izborila je plasman do polufinalne trke na 1500 metara.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
1

Slični članci

No comments

Leave a Reply


+ 8 = 16

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!