Menu

Bronza sija kao zlato

Nasa atleticarka Ivana Spanovic zauzela je trece mesto, i osvojila bronzanu medalju u disciplini skok udalj, na Svetskom prvenstvu u atletici. Ivana je tako ostvarila novi drzavni rekord svojim fantasticnim skokom od 7,1 metara. Ispred nje su se nalazile prvoplasirana Tijana Bartoleta i drugoplasirana Sara Proktor.

Spanovic Ivana

Zlato bilo na dohvat ruke

U zanimljivom nadmetanju nasa Ivana je odmah na pocetku prve serije zauzela prvo mesto skokom 0d 7,1 metara, ali je Proktorova preuzela lidersku poziciju skocivsi 6 centimetara vise od Ivane. Ali finale ne bi bilo finale da nema dramaticnih desavanja, jer u poslednjoj seriji Amerikanka Bartoleta skace 7,14 metara i resava pitanje pobednika.

Srpska atletika na visem nivou

Zahvaljujuci Ivani Spanovic, koja je postala treca u svetu, i oborila drzavni rekord, stice se utisak da se srpska atletika popela za stepenicu vise. Ivani ostaje da narednih godina vredno radi, i bori za zlatnu medalju, i da Srbiji i srpskoj atletici donese jos mnogo radosti i uspeha.

Svetski rekord nije bio ugrozen

Davne 1988. godine Ruskinja Cistjakova skocila je neverovatnih 7,52 i postavila svetski rekord, koji jos uvek niko nije uspeo da obori. Ni prvoplasirana na ovom Svetskom prvenstvu nije uspela da se probije ni medju 25 rezultata svih vremena.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
1

Slični članci

No comments

Leave a Reply


9 + 1 =

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!