Menu

Fjuri bez osnova optuzuje : Klicko je namerno porazen

Aktuelni svetski sampion u teskoj kategoriji, Tajson Fjuri, izneo je optuzbe na racun Vladimira Klicka, kog je on prosle godine pobedio. Naime, Fjuri navodi da je Klicko namerno izgubio mec u njihovom medjusobnom susretu proslog novembra.

Fjuri optuzuje Klicka da je namerno izgubio mec prosle godine u novembru

Fjuri dosao na ideju da je Klicko namerno izgubio mec

Britanac je, nakon jednoglasne odluke sudija u Dizeldorfu prosle godine, osvojio sampionske titule u verzijama WBA, WBO i IBF. Klicko, svetski sampion u teskoj kategoriji, pretrpeo je prvi poraz od 68 meceva, koliko ih je odigrao. Vladimir je nakon poraza odmah zatrazio revans, a datum meca je zakazan za 9. jul u Mancesteru. Fjuri je izneo misljenja u vezi poraza Klicka, pa je izjavio da je Klicko namerno izgubio u Nemackoj, razmatrajuci i tu opciju kao soluciju. “On je znao da nam je revans bio garantovan ugovorom i da nisam mogao da boksujem protiv nekog drugog. Da sam se povukao iz boksa, on bi u svakom slucaju dobio sampionske pojaseve, to je u ugovoru. Ako izaberem borbu, i on me nokautira u 10. sekundi ili bilo kada, onda ce vratiti pojaseve i postati trostruki svetski sampion u teskoj kategoriji’ , navodi Fjuri.

Britanac zadovoljan ucinkom, sada juri milione

Fjuri navodi da Klicko sada moze da pokusa da postigne rekorde kakve je ostvario Dzo Luis, ali i da nastavi da nize trijumfe. Fjuri smatra da nista od toga ne bi bilo izvodljivo da svetski sampion nije izgubio mec u novembru. Pre tog spektakularnog susreta, Klicko je potpisao ugovor sa nemackom televizijom RTL, gde je obavezan da ucestvuje u 5 borbi, ali zbog nekvalitetnih boksera u teskoj kategoriji, Fjuri je izjavio da on nije siguran gde bi Klicko pronasao odgovarajuce rivale. Nakon poraza od Fjurija u novembru, Klicko je obezbedio 2 od 5 obaveznih meceva. Fjuri istice da je televizijska kuca zadovoljna pruzenim spektaklom, kao i da Klicku ne znaci nista poraz, navodeci da je on biznismen u boksu. Fjuri je izjavil da je ostvario ono sto je zeleo, kao i da je nasao mesto pod suncem, bez obizra na spekulacije da ga je Klicko pustio da pobedi. “Sada radim na tome da zaradim milione, da obezbedim buducnost svoje dece i da ih pripremim za dobre stvari u zivotu”, napominje Fjuri.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
0

Slični članci

No comments

Leave a Reply


9 − = 4

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!