Menu

Olivera Jevtic obezbedila kartu za Rio

Nasa najbolja atleticarka na duge staze Olivera Jevtic, po peti put predstavljace nasu zemlju na Olimpijskim igrama 2016. jer je na maratonu u Podgorici ostvarila normu rezultatom 2 sata, 39 minuta i 31 sekunde.

Olivera Jevtic ide na OI 2016.

Olivera najbrza na Balkanu

Maratonu u Podgorici ucestvovalo je oko 450 atleticarki i atleticara iz 38 zemalja. Olivera je svojim rezultatom 2:39:31 izborila normu za Olimpijske igre u Rio de Zaneiru sledece godine. Norma na podgorickom maratonu je bila 2 sata i 42 minuta, tako da Jevticeva nije dovela nijednog momenta u pitanje normu. Istakla je Jevticeva zanimljivu cinjenicu da je sve pobede u Podgorici istrcala ispod 2:40. Maraton u Podgorici je ujedno bila i trka za najboljeg atleticara Balkana, pa je Olivera sa ovog taklmicenja ponela titulu najbrze maratonke Balkana. Drugoplasirana maratonka je Tepkuri Bivot iz Kenije, a trecu poziciju zauzela je Milica Mirceva iz Bugarske.

Olivera nas sedmi predstavnik na OI 2016.

Oliveru Jevtic ocekuje jos jedna trka u Valensiji. U slucaju da je danas trcala ispod norme, to ce joj biti jedinstvena prilika da popravi rezultat i polsednja sansa za kartu u Rio. Svojim danasnjim uspehom Jevticeva ce biti nasa sedma predstavnica na Olimpijskim igrama u Riu, a mogucnost za takmicenje u Riu stekli su i Ivana Spanovic, Asmir Kolasinac, Amela Terzic, Dragana Tomasevic, Predrag Filipovic i Vladimir Savanovic. Oliveri bi ovo bio pet put da ucestvuje na OI, a od 2000, pa potom 2004, 2008, 2012. aktivno predstavljala nasu zemlju na Olimpijskim igrama. U muskoj konkurenciji Dzastos Kipron iz Kenije poneo je titulu pobednika.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
0

Slični članci

No comments

Leave a Reply


1 + = 8

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!