Menu

Skok zlata vredan-Ivana Spanovic evropska prvakinja u skoku u dalj

Nasa najbolja atleticarka, Ivana Spanovic, okitila se zlatom na Evropskom prvenstvu u atletici, nakon sto je osvojila najbolji rezultat u finalu skoka. Ivana Spanovic je skokom iz druge serije, od 6, 94 metra obezbedila titulu najbolje evropske atleticarke i zlatnu medalju.

Evropska sampionka u skoku u dalj, Ivana Spanovic

Zlatno odlicje za srpsku kraljicu atletike

Koliko je samo radosti i srece donela Ivana Srbiji, kada je skokom od 6, 94 metara nadmasila sve ostale takmicarke, i svojoj zemlji donela zlatnu medalju. Spanoviceva je skokom iz druge serije oborila sve rekorde, i pokorila Amsterdam. Nasa atleticarka je u prvoj seriji napravila prestup, da bi druga serija donela Ivani fantastican rezultat od 6, 94 metara i popela se na sam vrh tabele. Imala je Ivana i u trecoj seriji najbolji skok od svih atleticarki, pa se sa skokom od 6, 81 metar visoko kotirala, da bi je Jasmin Sojers pretekla skocivsi 6, 86 metra. Nasa zlatna devojka je bila najbolja i u cetvrtoj seriji, kada je skocila 6, 71 metar. Sojers je zasluzila srebrnu, dok su se Malaika Mihambo i Ksenija Balta okitile bronzom.

Idealna uvertira za Rio

Nakon zasluzenog trijumfa i dodele zlatne medalje, nasa najbolja atleticarka izjavila je da joj je ovo Evropsko prvenstvo posluzilo kao provera forme za Olimpijske igre, koje se odrzavaju od sledeceg meseca u Rio de Zaneiru. Spanoviceva je jedina posle Dragutina Topica, koji je davne 1990.u Splitu osvojio zlato skokom u vis, i Snezane Pajkic koja je izborila zlatnu medalju u trci na 1500 metara, podarila svojoj zemlji titulu sampionke Evrope i zlato. Nasa predstavnica ce imati izuzetno tezak zadatak, a to je da odbrani zlatno odlicje. Podsecanja radi, nasa Ivana je u Cirihu pre dve godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
2

Slični članci

No comments

Leave a Reply


+ 2 = 4

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!