Menu

Slucaj “Radjen” okoncan cetvorogodisnjom suspenzijom

Srpski vaterpolo reprezentativac dobio je cetvorogodisnju suspenziju od Medjunarodne federacije plivackih sportova (FINA) kada je pao na antidoping testu posle utakmice Spanija-Srbija u februaru ove godine. Jos vece iznenadjenje predstavlja cinjenica da je Nikola Radjen bio dva puta pozitivan na kokain.

Nikola Radjen

FINA nemilosrdna, Radjen skupo placa greske

Cinjenica da je vaterpolo reprezentacija, suspenzijom sjajnog vaterpoliste, na velikom gubitku, ali dokazi koji su potvrdili da je Radjen 17.februara posle utakmice Spanije sa Srbijom pao na antidoping kontroli, burno su prihvaceni u javnosti. Ali da bi slucaj bio jos interesantniji, FINA je saopstila u svom izvestaju da je Nikola bio pozitivan na kokain i 15.aprila, kada je obavljena jos jedna kontrola. Iz vrha svetske vaterpolo organizacije odlucili su da Radjen bude kaznjen cetvorogodisnjom zabranom bavljenja sportom,sto bi znacio zavrsetak karijere ovog vrhunskog sportiste. Rok za podnesenje zalbe je 21 dan, na koje Radjen ima pravo.

Pravila su za sve ista

U saopstenju komisije za doping, koji su svoje obrazlozenje izneli u javnost, u ponedeljak je doneta konacna odluka o cetvorogodisnjoj suspenziji naseg vaterpolo reprezentativca. Kako komisija navodi, u obzir je uzeta i cinjenica da se posle testa Radjen javno izjasnio i priznao svoju gresku, kao njegova zelja i trud da radi sa mladim sportistima o zdravim radnim navikama, kao i prednostima koje pruza bavjenje sportom, i svim mladima na svom primeru pokusao da izvuce pouku. Nazalost, to Radjenu nije pomoglo u smanjenju kazne, jer FINA jasno u svojim pravilima i propisima naglasava kada je to jedino moguce, sto u ovom slucaju nije.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
1

Slični članci

No comments

Leave a Reply


5 − 4 =

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!