Menu

Spanoviceva na Svetskom prvenstvu osvojila srebro

Nasa najbolja atleticarka, Ivana Spanovic, obradovala je Srbiju i sve njene obozavaoce novim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Portlandu. Ivana je skokom od 7,07 metara obezbedila srebrnu medalju i postavila nov nacionalni rekord.

Kraljica atletike: Ivana Spanovic osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Portlandu

Kraljica atletike- Za ivanu je samo nebo granica

Neverovatan uspeh napravila je nasa najbolja atleticarka na Svetskom prvenstvu u Portlandu, sto ce joj itekako uliti dodatnu snagu za predstojece Olimpijske igre u Riju. Iako je ovogodisnji sistem izmenjen u odnosu na dosadanje, Spanoviceva se brzo prilagodila i usvojila nova pravila. Naime, celokupno takmicenje se obavlja i zavrsava u istom danu, gde prva tri skoka oznacavaju kvalifikacije. Ivana Spanovic je skocila 7,07 metara u petoj seriji, sto je deveti rezultat svih vremena, a ujedno i nov nacionalni rekord. na otvorenom i u dvorani. Zlato je pripalo domacoj atleticarki Britni Ris, koja je sa 7, 22 metara osvojila prvo mesto u poslednjoj sestoj seriji, a bronza je otisla u ruke Lorejn Ugen iz velike Britanije, koja je skokom od 6, 93 metara zauzela trece mesto.

Trener Obradovic zali za zlatom, Ivana zadovoljna

Ivana Spanovic je nakon osvojene medalje na Svetskom prvenstvu u Portlandu izjavila da je uzivala na takmicenju, da je borba bila prisutna od samog starta, ali bez nervoze i pritiska. Ivana navodi da je u ovom momentu najvaznija osvojena medalja, kao i kontinuitet i konstantan napredak. Sa druge strane, trener Obradovic zali za neosvojenim zlatom, koje je Ivana ispustila u poslednjoj seriji. On navodi da je ostavren izuzzetan rezultat i uspeh kako za Ivanu, tako i za drzavu, ali da je njemu licno duboko zao zbog propustene sanse da se osvoji zlato. “To je bol i lepota sporta, Ivana je jos jednom pokazala da tamo gde je najvaznije rusi sve svoje rekorde i postavlja nove granice snova”, izjavio je trener Obradovic.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
0

Slični članci

No comments

Leave a Reply


5 × 2 =

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!