Menu

UEFA “udarila” po dzepu splitski Hajduk

Zbog nedolicnog ponasanja i izazivanja incidenata strastvenih navijaca , Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) novcano je kaznila fudbalski tim Hajduk iz Splita, zbog sporne utakmice koja se odigravala prosle nedelje sa Stromsgodsetom iz Norveske u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Suma od 4o hiljada evra , koliko ce Splicanima biti potrebno da izdvoje za placanje kazne, govori da se sa UEFOM nije saliti.

Hajduk Split

Politici nije mesto u fudbalu

Na domacem terenu, na stadionu Poljud, strastvene pristalice splitskog kluba obelezile su mec protiv Norvezana krajnje bahato, incidentno i nedolicno, pa je pobeda od 2:0 pala u senku. Vijorio se na stadionu politicki transparent vezan za akciju hrvatske vojske 1995. takozvana “Oluja”, jer se u periodu odrzavanja utakmice obelezavala i dvadesetogodisnjica ove akcije. Kiparski delegat utakmice, Adonis Prokopiju, nije video nista sporno u tekstu transparenta, dok su predstavnici UEFA smatrali poruku rasistickom, da bi je na kraju okarakterisali “nefudbalskom”. Ipak, UEFA je nasla nacin da kazni Splicane, a razlog je bio upotreba pirotehnickih sredstava, zakrcenost na tribinama i politicki transparent.

Hajduk i ranije kaznjavan zbog incidenata

Ovo nije prvi ispad navijacima Hajduka. Oni su proslog meseca takodje bili kaznjeni sa 15 hiljada evra odlukom UEFA. Razlog je bio slican kao i u ovom slucaju- politicki transparenti i upotreba pirotehnickih sredstava. Pristalice Hajduka, na utakmici protiv Kopra u kvalifikaciji za Ligu Evrope na gostujucem terenu, stavili akcenat na zastavu zloglasne fasisticke NDH (Nezavisna Drzava Hrvatska) sa istaknutim znakom U, i remetili tok utakmice upotrebom pirotehnickih sredstava. Pored novcane, kazna za ovaj klub bila je i zatvaranje tribina. Takodje, zbog skandaloznog cina koji se desio uoci meca izmedju Hrvatske i Italije, utiskivanjem kukastog krsta na teren Poljuda, UEFA je kaznila Hrvatski fudbalski savez sa 100 hiljada evra, oduzimanjem boda reprezentaciji i naredne dve utakmice bez prisustva publike na domacem terenu.

Aleksandra Ninkovic
www.sportvesti.net
aleksandra@sportvesti.net
3

Slični članci

No comments

Leave a Reply


4 × 2 =

Postani VIP clan, gratis!

email vest

Postani VIP clan bestplatno i primi najbolje sportske vesti i ekskluzivne sportske VIP bonuse direkt na tvoj email!

Prati nas na faceboku!

Besplatni sport streaming

Besplatni sport streaming online mozete naci kod sportskih kompanija sto su prikazani ispod. Samo stvori besplatan nalog, prijavi se i gledaj !

Ekskuzivni sport bonus

sport bonus kod betssona

Primi ekskuzivni sportskih bonus kod Betssona prvi put. Ulozi te samo 25€ a igrajte sa 50€!